MOBİLYA SERVİS ÖMRÜNÜN UZAMASINDA KULLANICI FAKTÖRÜ

Hüseyin AKKILIÇ, Erkan AVCI

Öz


Büyük emekler ve maliyetler sonucu üretilen, bazıları sanat eseri niteliğinde olan mobilyaların son kullanıcıya teslim edilmesinden sonra servis ömrünün ne kadar olacağı tamamen kullanıcının mobilya konusundaki eğitimine, bilgisine ve özenine bağlı bulunmaktadır. Son kullanıcı mobilyanın hangi malzemeden yapıldığını, bu malzemenin üstün ve zayıf yönlerini, fiziksel ve mekanik dirençlerini, mobilyanın kullanım süresince bakımının nasıl yapılması gerektiği gibi hususları bilirse daha etkin bir kullanım söz konusu olur.

Mobilyanın gerekli önlemler alınmaksızın yerinin değiştirilmesi, taşınması, aşırı yüke maruz kalması, mobilyalardaki yüzey uygulamasının temizlik ve bakımının doğru yapılmaması kullanım ömrünün kısalmasında öne çıkan kullanım hatalarıdır. Mobilya servis ömrünün uzamasında kullanıcı etkisi ayrı bir inceleme konusu olmalıdır.

Üretici ve ithalatçılar, tüketiciye mobilyanın kullanım eğitimini vermekle yükümlüdür. Bu kullanıcının bilinçlendirilmesi çerçevesinde kanunlar ile güvence altına alınmıştır.

 


Anahtar Kelimeler


Mobilya, Servis Ömrü, Kullanım Hataları

Tam Metin:

PDF

Madde Ölçümleri

Ölçüm Çağırılıyor ...

Metrics powered by PLOS ALM

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.




Selçuk-Teknik Dergisi  ISSN:1302-6178